Gabriella Alexas målande är ett försök att ge tillbaka till Stockholmsnaturen för all skönhet och harmoni den skänker henne i livet. Med en oblyg färgpalett nära till hands, visar hon varför vattnets vackra former och näckrosornas skönhet är värda hennes omsorgsfulla penseldrag.

Hon beskriver morgonen som en helig stund. En lucka i tillvaron öppnas ofta efter det obligatoriska kaffet och kort därpå sätter hon gärna igång. Helst av allt sitter hon i vardagsrummet där ljusinsläppet är som störst och där golvet behöver täckas över för att inte få skvättar av den sprudlande färgpaletten hon använder sig av. Gabriella Alexa kan ägna flera timmar om dagen åt att avbilda näckrosors skönhet i naturen, och trots det känner hon sig långt ifrån färdig med motivet.
– Jag känner mig trygg i mina motiv och att fortsätta måla med min stil där vattnet och näckrosorna är tydliga element. Däremot har jag börjat måla mer abstrakta saker från min fantasi, och det skulle jag vilja sammanföra mer med naturmotiven.

Se Gabriella Alexas portfolio här!

När vissa behöver bege sig ut till nationalparker för att känna naturens starka närvaro nöjer sig Gabriella Alexa med promenader nära bostaden på Kungsholmen i Stockholm. Det krävs nämligen ingen visit ut till någon vildmark för att hon ska få nya möjligheter att inspireras av näckrosen – hennes favoritmotiv. Det märks tydligt på Gabriella Alexas verk vilka prioriteringar som görs när det kommer till vad som ska framhävas från naturens skönhet. Det som får ta plats är vattnets olika skepnader och inte minst näckrosorna som befinner sig mitt i det.
– Jag älskar känslan av stillhet som infinner sig när jag ser näckrosor vila ovanpå vattnet. Jag kan måla rosor och andra blommor, men det är just näckrosor och deras förhållande till vattnet som jag fastnat för. Det är inte många blommor som klarar att leva på vatten.

Gabriella Alexa ställer ut i Artportables showroom vecka 12 på Åsögatan 176.

Andra utställningar med Gabriella Alexa:
5/6 Rom, Flyer Art Gallery
15/6 New York, Flyer Art Gallery
19/6 London, Flyer Art Gallery
9/9 New York, Clio Art Fair
9/10 Stockholm, Galleri Grip
30/11 Florens, Flyer Art Gallery