Med ena foten i grafisk design utforskar konstnären Tone Knibestöl färgernas och formernas möjligheter till kommunikation och känslor. Under utställningen i Artportables Showroom får vi bland annat ta del av hur ett ”OMG” kan se ut som ett konstverk.

Den fria konsten handlar om utforskning och att hitta en väg – Tone Knibestöl beskriver det som att hon är fullt upptagen med just den här utforskningen. I sina grafiska akrylmålningar fokuserar hon mest på att hitta perfekt form och färg för varje inslag.

Finns det något gemensamt tema för de verk du ställer ut nu?

– Jag har påbörjat en serie som heter Akronymer. Eftersom jag jobbar som grafisk formgivare tycker jag att det är kul att inkorporera bokstäver på något sätt. Jag har till exempel tagit akronymer som man lätt kan hitta på sociala medier så som LOL och OMG och gestaltat dessa.

knibestol

Upptäck fler av Tone Knibestöls konstverk i hennes portfolio.

Hur kom den här idén till dig?

– Jag hittade massa gamla skisser till grafiska posters som jag hade gjort. Jag tänkte att jag ville ta till vara på dem och testa göra det genom målning. Det är så häftigt för de här akronymerna anspelar ofta på känslor, det räcker med att se OMG så förstår man vilken känsla som kommuniceras. Jag ville testa om jag kunde kommunicera de här känslorna med bara färg, form och bokstäver – utan att vara övertydlig.

Förutom serien Akronymer ställs en rad fler av Tones iögonfallande verk ut. Akrylmålningar med tydligt grafiska inslag – slående färger, symmetri och oväntade inslag. Utställningen pågår under två veckor på Åsögatan 176 i Stockholm, med start 1 februari. Tone är även aktuell med ytterligare en utställning den 26 februari, den här gången i Bryssel.

t.knibestol

Upptäck fler av Tone Knibestöls konstverk i hennes portfolio.

Du kan även läsa en längre intervju här: ”Tone Knibestöl – ”Jag försöker vara mer konstruktiv än destruktiv”