Maria, som endast målat i några år, har precis varit aktuell i Milano med M.A.D.S Art Gallery och är i detta nu även representerad på Van Gogh Art Gallery i Madrid. Nu ställer hon ut på Artportable där hennes konst ska få pryda showroomet från och med vecka 20.

– Jag ser verkligen fram emot att få ha min första riktiga utställning i Stockholm även om det såklart är kul att ställa ut utomlands!

Berätta om de verk du ska ställa ut – tema och budskap bakom dem?

– En serie som jag ska ställa ut heter Motherhood och består av 3 tavlor tillägnade mina barn. I det första verket vill jag hedra varje barn och visa hur jag som mamma alltid har funnits där för dem och ställt upp. Eftersom min son gillar ormar mycket så har jag symboliserat det med en orm på mitt huvud. Inte för att han är någon sorts ord *skratt*. Mina dotter Flora speglas genom blommorna slingrandes runt om mig. Glasögonen symboliserar att jag ständigt håller ögonen på dem och observerar vad de gör, som en omhändertagande mor gör. Ett annat verk i serien heter Pregnant Love och illustrerar min första graviditet. Den visar hur jag gick in i det totalt, att jag svävade runt i ett främmande hav men trots det fortfarande kunde ha lite koll – fast genom glaset. Guldfisken visar hur mitt minne såg ut under den tiden…

Vad brukar du få för komplimanger för din konst? 

– Att den är väldigt levande och känslofylld. Alla mina tavlor betyder någonting, varje tavla har sin historia och en väldigt djup mening bakom. Jag brukar även få höra att mina verk har många lager till sig, både vad gäller min teknik men också budskapet. Att en upptäcker mer och mer ju längre en kollar på den. En tavla kan framstå som en väldigt simpel vid första anblick men alla detaljer gör att bilden lever.

Var får du din inspiration ifrån?

– Livet i sig själv! Jag inspireras av mina barn, mina vänner, av allt runt omkring mig helt enkelt. Men även av starka människor. Starka människor som gör det dem tror på och vågar kämpa för det.

Mål och ambitioner framöver?

– Jag har precis varit aktuell med en utställning i Milano och just nu hänger min konst på Van Gogh Art Gallery i Madrid, som i höst ska vidare till Bryssel. I och med pandemin har jag varit med på länk mycket men så fort gränserna öppnas och möjligheten ges så vill jag såklart vara där på plats. Utöver det så vill jag bara fortsätta att utvecklas och få göra det jag älskar – skapa.

Se mer av Maria Imperatores konst här.