Konstnären Hanna Silverljung har en enorm kärlek för naturen, vilket även avspelar sig i hennes akvarellmålningar. Nu ställer hon ut i Artportables showroom, en årstidsbaserad uppsättning skapad helt för det här tillfället.

Hanna Silverljung beskriver sig själv både som en drömmare och en entreprenör. Som konstnär får drömmaren i henne ett spelrum när hon målar ut sitt inre landskap. Hanna har ett öga för fridfulla landskap, årstidsvariationernas skönhet och naturens skörhet liksom dess styrka. Genom finstämda akvarellmålningar tar hon betraktaren med in i en miljö av totalt lugn, där glädjen inför naturens rikedomar får omge en.

– Jag målar mest naturmotiv och landskap. Jag tycker kanske mest om havet och är väldigt intresserad av öar – Öland och Gotland, där jag har varit och målat, har väldigt vacker natur som verkligen inspirerar en.

H.Silverljung

Hanna inledde sin konstnärsbana genom att gå ett estetiskt program på gymnasiet. Där fann hon måleriet och fick chansen att testa på och utveckla sig inom en mängd olika tekniker och stilar. Men det var akvarellen som fastnade och som hennes konstnärskap kretsar kring i dag.

Vad inspirerar dig förutom naturen?

– Jag har flera konstnärer som inspirerar mig i min målning – Julie Gilbert Pollard och Paul Talbot-Greaves till exempel. Pollard tycker jag har ett väldigt speciellt sätt, hon målar så fritt på något sätt.

Vad är det för verk du ställer ut i Artportables showroom?

– De utställningar jag gör brukar vara anpassade efter vilken årstid det är. Så de verken jag ställer ut nu är höstlandskap som jag har skapat till just den här utställningen. De är även inspirerade av kanadensisk natur, vilken påminner en del om den svenska naturen tycker jag.

H. Silverljung

Förutom utställningen på Artportable är Hanna även aktuell med utställningar i Norrköping på Konstforum och på My Art Factory. Utställningarna blir ett sätt för Hanna att sprida vidare lugn och glädje genom sin konst, vilket har blivit till en av de viktigaste komponenterna i hennes konstnärskap.

– Jag tycker det är viktigt med konst och kultur i dagens samhälle, att få se något fint ibland och inte bara tråkigheter. Det blir till en ljusglimt i tillvaron. Jag vill att människor ska få drömma sig bort i mina målningar.

 

Upptäck fler av Hanna Silverljungs stämningsfulla akvarellmålningar i hennes portfolio.