– Det som jag jobbat mycket med är naturskildringar som innehåller både abstrakta tavlor och landskapsmålningar. Jag arbetar med ljus och mörker i form av stora moln som kommer och går beroende på vilken position man är i. Att växla mellan dessa är jätteinspirerande.

Bjarne bor i Lund precis bredvid stadsparken där det befinner sig mycket fåglar, särskilt råkor, vilket har blivit ett intressant motiv i hans tavlor.

– Det som är häftigt är att dom är störiga men samtidigt väldigt intelligenta. Jag läste en artikel att kråkfåglar sällan blir överkörda fast dem är asätare. Råkor är kaxiga och har full i fan i blicken, det är intressant att porträttera tycker jag.

Berätta lite mer om ett specifikt verk.

-Råkbröder. Konstverket speglar en intelligent fågel som är kaxig men som folk ser som skräp egentligen.

Att måla med akvarellfärger kan vara en utmaning i sig. Det är en metod som kan ta lång tid, om nästan omöjlig, att behärska till fullo.

– Akvareller är oberäkneligt, man lär sig tekniken genom att måla väldigt mycket. Mycket blir ju ingenting. Färgerna blandas och det blir intressanta fenomen.

Berätta om din konst och din stil. Hur har du hittat fram till stilen du har i dag?

– Jag har målat i över tjugo år och stilen har växt fram mer och mer med hjälp av tekniken som utvecklas. Måleriet är ju ett hantverk. Som målare så tecknar jag sällan som traditionellt är inom akvarellmålning. Jag använder andra metoder och målar ofta utefter en horisont och en idé som finns i mitt huvud. Målsättningen med måleriet är att utvecklas hela tiden.

Vad vill du förmedla med din konst?

– Jag vill att folk ska känna samma sak som jag, och att dom ser glaset som halvfullt. När jag var ung var det åttiotalet när allt var möjligt, det fanns inget som begränsade mig. Det har slagit över till något som är mer negativt i dagens samhälle kan jag tycka. Jag tror på positivismen som man hade då. Att om man tror på saker, ser ljuset och det positiva så kommer allting ordna sig, vi ska inte bara fokuserar på det som inte fungerar det är oftast en liten del av det stora hela.

Se mer av Bjarnes portfolio här.