Benjamin D Rostén

Fotograf


Om mig

Jag heter Benjamin, jag är från Åland och har fotograferat sen innan jag kunde läsa. Men det tog till förra året innan jag började dela med mig av mina bilder i större skala. Jag är upplärd av min morfar på analogt vis. Jag är inte en jättestor förespråkare av redigering av bilder men jag använder mig av det när jag känner att det lyfter bilden.

Jag har ännu inte hittat min stil eller genre, älskar lika mycket att ta långsamma nattlandskapsbilder som streetphoto eller för den delen studioarbeten med modell. Jag har upptäckt att jag använder fotografi för att bearbeta livet, oavsett känslor så har det blivit att reflekterats i bilderna jag tagit. Som ett sätt att ta avstånd och bearbeta allting som händer omkring en för när man ser ner i sökaren så är man en betraktare, då är man inte på samma sätt del av världen.

Jag finner fascination i detaljer, hur flera olika spelar samman för att göra en bra och, kanske viktigaste, intressant bild. Samspelet mellan tekniken och konsten är vad jag ser som det viktigaste med fotografin. Jag vill alltid knuffa mig själv till nya utmaningar, alltid jaga bra bilder oavsett om det är kompositionen i en solnedgång eller ett snabbt ansiktsuttryck. Att ha möjligheten att plocka ut delar ur verkligheten för att sen kunna studera skönheten i kompositioner, färger och/eller detaljer efteråt är kanske det viktigaste med fotografin. Jag får visa en liten del av det jag tycker är vackert.

Jag har en erfarenheter att jobba åt både företag och privatpersoner i antingen professionell miljö eller konstsammarbeten och är fortsättningsvis öppen för det mesta.

Plats:

Uppsala

Kontakta:

Länkar:

Utbildning:

Sjöfartselektriker, men nu på väg att bli arkeolog.
l

Teknik:

Fotografi, digital och 120mm analog.
l

Inspirationskällor:

Av allt som inspirerar en så, det som kanske just nu mest sticker ut som mest, är när man hittar ett gammalt fotografi som har den där auran av att vara en tidskapsel och samtidigt är otroligt vackert. Kanske för att jag vet att det inte redigerats i en dator och ändå är vackert, det gör alltid att jag känner att det är dags att ta bättre bilder. När det kommer till fotografer är det allt från Klum, Capa Ashley Armitage.
l

Aktuellt:

Håller på med ett mindre konstprojekt där jag ska tolka efterdyningarna (6 månader senare) av stormen Alfrida, som är det värsta stormen i Finlands historia och som träffade Åland hårdast.

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?