Eva-Marie Söderström

Konstnär


Om mig

Hej!

Emiart bildades när jag började måla efter många års uppehåll. Med mina målningar hoppas jag förmedla ett ljus och en kärlek till människor, djur och natur. Kanske ett skratt! Ofta målar jag känslan, inte exakta bilden, för mig mer intressant. Ibland gör jag något exakt, mer för att visa att jag även avbildar, eg illustrerar.

Eftersom jag varit grafisk designer, drivit ett litet
sublimeringstryckeri mm, och haft uppdrag på det sättet många år och vet att det mesta görs med datorer, så känns det fria abstrakta som en bra motvikt för mig.
I min forntid fiskade jag upp kurser på Konstfack, Konstskolan i Stockholm, Lördags-akademin, Berghs, keramikkurser, färglära m.fl. För mig är traditionell utbildning bara delvis till användning, då jag vill experimentera själv i mitt skapande utan begränsningar.

Jag har varit styrelse-medlem inom SKAK, (Sveriges Konstnärers Allmänna Konstförening) som numera är upplöst. Under den tiden (1990-talet) ställde jag ut i Stockholm, mest mina tuschteckningar, eftersom jag varit först med den speciella tekniken redan på 70-talet.

Den gyllene tråden för det jag gör är nyfikenheten, experiment i bilden, detaljerna och material bland annat. Utanför “boxen” så att säga. Min konst måste vara motvikten till det svarta, onda och deprimerande!
Målet är det vänligt ljusa, det roliga och reflekterandet över det positiva som finns runt omkring oss. Inspirationen kommer från den skapande naturen, former och kärlek till vår värld. Jag använder olika typer av material och arbetar med tusch, akryl, olja, keramik eller annat material – tex korkar, silikon (allt grundat på idéer). Använder både stora och små målardukar, pannåer och konstnärspapper.

Kontakt: www.emiart.se / instagram: emiartse
www.artportable.com
tel: 073-560 3000

Plats:

Uppsala

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

 • Kurser på Konstfack
 • Stockholms konstskola
 • Lördagsakademien
 • Berghs
 • Keramikkurser
 • Färglära osv
l

Teknik:

Jag använder olika typer av material och kallar mina ‘alster’ väggdekorationer antingen det är tuschteckningar, akryl, olja, keramik eller annat material, typ korkar, silikonslingor osv. (beroende på idéer). Använder både stora och små målardukar, pannåer eller konstnärspapper.

Inspirationskällor:

Den gyllene tråden för det jag gör är nyfikenheten, experiment i bilden, material. Jag vill vara motvikten till det svarta, onda, deprimerande. Mitt mål är det vänligt ljusa, reflekterandet över det positiva som finns runt oss. Inspirationen kommer från natur, former och kärlek till vår värld.

l

Tidigare utställningar:

 • Har inte haft så många utställningar utom tiden inom SKAK, (Svenska konstnärers allmänna konstförening) då jag ställde ut mina tuschteckningar på Östermalm i Stockholm.
 • Senaste utställning har varit under 2020 då jag genom ett galleri ställt ut löpande varje vecka.

  Contact the artist

  [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?