Inger Hasselgren

Konstnär


Om mig

I drygt fyrtio år har jag jobbat med textil konst. Jag väver i min tre meter stora gobelängstol, med upprättstående varp, stora gobelänger, gärna i lingarn.  Har också en mindre vävstol för mindre vävar.

Jag har gjort många utsmyckningar till kyrkor, församlingshem och sjukhus genom åren. Bor på landet, fyra mil norr om Motala på en gård, där jag har en stor ateljé i ladan. Jag har också ett galleri utanför ateljén där jag har möjlighet att ha visningar av mina textilier för inbokade besök.

Numera arbetar jag också med broderier på ett textilt material,  som jag först målar på. Broderar med sytråd och guld, gärna stora bilder. Tycker om att jobba med kontraster, mörkt-ljust, tunna trådar mot grova lingarner, mjuka textila material mot hård metall.

Jag är en hemkär natur som sällan reser under sommarmånaderna, när rosenbuskarna blommar måste jag vara hemma. Odlar gärna vår mat vi äter under sommarhalvåret, i växthus och lådor. Har hundar, katter och höns.

Vinterhalvåret är min bästa tid för arbete i ateljén. Jord, skog och vatten och närheten till djur är mitt livselixir.

 

Plats:

Torsjö, Zinkgruvan

l

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

Är autodidakt när det gäller textil, har lärt mig hur en vävstol fungerar. En sommarkurs på Capellagården på Öland, samt en 2-årig utbildning i Bild & Form på Lunnevads Folkhögskola, grafik och måleri.

l

Teknik:

Jobbar med textil, d.v.s. jag väver stora bildvävar för offentliga lokaler och mindre rum. Broderar på ett material som jag först målar på, broderar med guldtråd, sytråd och silke.

l

Aktuellt:

 • Utställning av broderier i Linköpings Domkyrka , sommaren 2020
 • l

  Inspirationskällor:

  Bor på landet, all natur och skogen runt omkring ateljén och gården ger mig inspiration till mina vävar. När det gäller broderierna så handlar det mer om företeelser och kommunikation människor emellan, men även natur.

  l

  Artikel:

  http://aws.artportable.com/sponsrad/textilkonstnaeren-som-skapar-mossbaeddar-och-skogsljus/

   Contact the artist

   [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

   Would you like to know more about a specific art work?

   Are you asking as a company, organisation or privately?
   Do you follow Artportable on social media?