Inger Östling Spåman

Konstnär


Om mig

Jag har målat och tecknat i hela mitt liv och det är länge. Min önskan om att få gå på Konstfack blev inte av pga att det inte fanns några ekonomiska möjligheter.

Uppmuntrad från skolan med premium etc. fortsatte jag teckna upp i tonåren för bl a en Södertälje konstnär Torsen Thunberg.
Började arbeta på Astra, numera Astrazeneca 1978 där jag kom i kontakt med en annan Södertälje konstnär Hans Kiessling som stöttade och uppmuntrade. Jag och en arbetskamrat anordnade i 20 års tid utställningar där.Det har gott bra för mig i alla fall. Efter min pensionering började jag på allvar att måla och har så gjort sedan dess. Bodde i 15 år i Rättvik och hade då mycket inspiration ifrån alla vackra dräkter som finns där. För sex år sedan flyttade jag tillbaka till Södertälje och här är jag hemma igen.

De som har sett mina tavlor tidigare vet att mina motiv har varit blommor, frukter och natur, gjorda i större format som mer är min stil. Numera har jag utvidgat till lite mer fantasi och mixed media konst. Jag har gått många kvällskurser genom åren i Sverige. För en del år sedan gick jag en mixed media kurs för en amerikans konstnär, Sherrill Kahn. Fantastisk var den kursen på över en vecka i Italien. Varför jag målar är väl som med allt annat intresse, som människor har. Det man tycker sig kunna lite utav vill man också utveckla mer. Är det sedan fler som tycker likadant är det ju extra roligt när man får uppskattning och kan sälja något alster då och då. Dessutom är det ganska rogivande.

Plats:

Södertälje

Kontakt:

Utbildning:

Autodidakt

Tidigare utställningar:

Jag har deltagit i 34 samlingsutställningar sedan 1984.
Har haft 8 separatutställning sedan 2000.
l

Teknik:

Akryl, akvarell, flytande akvarell

Inspirationskällor:

Fantasi, bildintryck jag får omkring mig.
l

Aktuellt:

Arbetar till en utställning i Augusti.
Stallet, Taxinge slott, Mariefred.

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?