Janicke No Rasmussen Løke

Konstnär


Om mig

Mine malerier handler om kommunikasjon og relasjon, og er uttrykk for hvem jeg er, ubevist eller bevist.
Født 1960. Startet å male når jeg var 16 år. Er utdannet ballett – og bevegelsespedagog, billedkunstner, coach og vernepleier.

Det er en felles tanke og handling ved opplevelsen og forståelsen i dansen, mitt behov for å uttrykke meg i bilder, møtet og samtaler med mennesker og interessen for atferden og psyken vår.
Når jeg maler får jeg en relasjon med maleriet, fargene og formene som trer frem i dialog og relasjon med meg, litt på lik linje med det å møte et menneske. Noen ganger trer bildet frem umiddelbart, andre ganger kan det være flere «samtaler» og ulike metoder for å nå frem til mennesket og kjernen, essensen, uttrykket og kilden i meg, relasjoner og uttrykket i maleriet.

Ofte maler jeg mennesker. Det kommer innenfra, jeg bruker ikke modell eller foto. Det er rart, men jeg kan se noe kjent i nesten alle som trer frem. Noen ganger kan det skapes et selvportrett, noen ganger familien og venner.
Andre ganger maler jeg abstrakt. Det bare blir sånn. Det kan kanskje uttrykke en utydelighet, eller en spontanitet jeg også kan oppleve i hverdagen. Altså, noen ganger er livet tydelig og andre ganger ikke. Da er det herlig å bare være i øyeblikket, leke og la ting tre frem. Og jeg gir meg ikke før jeg er fornøyd, men om noe ble tydeligere der og da er ikke sikkert. Det kan kanskje bli klarer i samtale med andre om mine bilder.

Det gir motivasjon hvis noen liker maleriene mine. Og hvis noen liker dem så mye at de vil kjøpe dem og ha dem hjemme og på veggen, det gir lykkefølelse. Kunst er viktig i dager som dette. Vi går mer inn i oss selv, vi er mer alene, vi reflekterer mer og det er her kunsten betyr så mye. Enten vi er kunstnere som uttrykker det vi opplever,
føler eller drømmer om, eller om vi er tilskuer til kunsten, så kjenner vi noe ekte og
verdifull i god kunst. Bruk tid til å se kunst, kanskje det er i disse tider vi trenger kunst i
eget hjem?

Tusen takk for din interesse. Ring eller send meg en mail om du har spørsmål.

Plats:

Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

Bachelor i dans og bevegelse,
Sertifisert NLP coach og utdannet NLP samtaleterapeut.
Oslo tegne og malerskole, to års fulltids studie.
Bachelor i vernepleier.
Oslo Malerklubb.
Kunstakademiet Oslo, kunstterapi.
Bærum malerklubb; Portrettkurs Ingrid Thortveit
Mentor Morten Langhoff fra 2018. Aktivt medlem i Langhoff malerne siden 2018.
l

Teknik:

Olje på lerret

Inspirationskällor:

Jeg har en kjerne, et trygt sentrum hvor det kreative springer ut fra, men jeg er bevegelig og påvirkelig. Jeg er meg, sårbar og åpen for påvirkning, aller mest påvirkelig i møte med gode kloke mennesker, natur og god kunst. Å oppleve god kunst fyller meg med ydmykhet og nysgjerrighet på deres sjel, tanker og følelser når de malte, og selvfølgelig teknikken de brukte for å få frem det unike i det de ville si oss. Helene Schjerfbeck, Edvard Munch, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Håkon Bleken, Sverre Bjertnæs, Pablo Picasso, og Charlotte Wankel for å nevne noen av mange. Så et nært møte med gode kloke mennesker, natur og disse malernes bilder eller person, har ydmykt blitt til noe i meg. De møtene og opplevelsene tar jeg til meg, dette maler jeg.

Det er fint hvis noe i mine malerier treffer noe i deg som får en tanke eller følelse til å vekke «noe i din unike kjerne» uavhengig av hva min intensjon var. På den måten kan vi være til inspirasjon for hverandre, til hver og en sin unike sjel i dette store felles univers.

l

Tidigare utställningar

1991. Separatutstilling Clodion art cafe.
2016 HTH Vika.
2019 Bærum malerklubb, Rykkin kulturhus, Bærum.
2019 Asker malerklubb. Asker Kulturråd Asker kommunes kulturarrangement.
2019 Heggedal fabrikker, Langhoff malerne.
2019 Det gule huset, Nesøya.
2020 Siam Sushi, Heggedal
2020 Separatutstilling Galleri Holmen senteret, Asker.
2020 Bærum malerklubb, Bærums verk.

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?