Lina Gardelid

Konstnär


Om mig

År 2004 hade jag 27 år gammal min första, egna utställning på Visingsö och sedan dess har det gått av bara farten. Att måla och teckna har varit en passion och fristad sedan jag var liten så valet att ställa ut då, första gången, kändes naturligt.
Drivkraften i mitt skapande är att försöka återge allt fantastiskt jag ser i mycket av det som finns omkring oss. Också att få beröra betraktaren.
Likaså strävar jag stenhårt efter att gå min egen väg i mitt konstnärsskap och det yttrar sig i både stil och motiv men även i hur jag vill synas och upplevas.

Min konst är lättillgänglig och det har bara blivit så naturligt eftersom jag har en stark kärlek till estetik framför djup och ett stort bultande hjärta för inredning och vackra ting. Jag har hittat ett sätt att kombinera mina passioner på ett sätt som ligger i tiden och jag är så tacksam för det.
Mycket roligt har skett under dessa verksamma år och en anekdot som många fortfarande pratar mycket om är tavlan med vingar som Maria Montazami har hemma hos sig i Los Angeles. Varje säsong tv-serien “Svenska Hollywoodfruar” drar igång hör folk av sig med att de sett min tavla skymta förbi på tv och är nyfikna. Vilken power det är i media! Jag är bara så glad att detta motiv har fått sig en hedersplats i familjens hem. Den uttaladekärleken till min konst är det som värmer, oavsett kund eller betraktare.

Plats:

Gemla

Kontakt:

Utbildning:

– Estetiskt gymnasie, Haganässkolan Älmhult
– Nordiska Akademien för Dekorativt måleri, Mjölby
– Konstutbildning, Sundsgårdens Folkhögskola, Helsingborg
– Glasdesign, Linnéuniversitetet, Växjö
l

Teknik:

Akrylmåleri och blyerts

Inspirationskällor:

Blommor, Djur och gamla, vackra ting med patina.
Material/ytor – glas, metall, trä, rost.
l

Aktuellt:

Ständigt aktuell i min webbutik.

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?