Marit Stjernberg

Konstnär


Om mig

Jag har i hela mitt liv varit intresserad av design, inredning och konst i alla dess former. När det gäller min egen målning så började det när jag var liten. Både farfarsfar och farfar var konstnärer. Hela min släkt härstammar från Leksand, Dalarna. Där satt min farfar uppe på sitt berg i Tibble och målade och därifrån har jag mitt första konstnärsminne då han visade mig hur man målade i olja.

Sedan blev det sporadiskt målande genom åren. Konstformen har varierat mellan inredning, blomarrangemang och målning. Ett exempel är när jag inte hittade den tavla som jag ville ha till en viss inredning. Då målade jag det jag själv ville ha för att det skulle passa in i färg och form. När min pappa gick bort för några år sedan så var det något som hände inom mig, jag drogs totalt till målningen och kunde inte sluta… Det fanns inget som fick mig att må så bra som när jag själv fick stå framför canvasen med mina penslar och färg – och låta timmarna försvinna i mitt skapande. Otroligt rogivande och fantastiskt roligt.

Jag har sedan dess målat oavbrutet och gått olika kurser i målning som jag tyckt varit intressanta (färglära, mixed media, akryl m.m). Jag slukar allt jag hittar om olika tekniker och målningsstilar. Älskar att prova nya tekniker så det blir en hel del olika stilar och motiv. Mest målar jag i akryl men även en del i olja, alkohol ink, pastell, ”Resin” samt mixed media.

Plats:

Västerås

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

Farfar ???? och olika kurser i färglära, mixed media, akrylmålning, självlärd.

l

Teknik:

Mestadels akryl men även en del i olja, mixed media, ”alcoholic ink”, Resin

l

Inspirationskällor:

Oj, det finns sååå många som jag tycker är så inspirerande, men för att nämna några: VOKA, Silvio Porzionato, Kildren, Francoise Nielly, Juna Biagioni

l

Aktuellt:

Scandic St: Jörgen, Malmö – 28/2-28/3-2019
Teaterhotellet, Malmö – 1/4-29/4-2019
Scandic Hallandia, Halmstad – 3/6-1/7-2019
Scandic Karlskrona – 11/7-8/8-2019
First Hotel C4, Kristianstad – 20/8-17/9-2019
Scandic Star, Lund – 21/11-19/12-2019

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?