Mille Mari-Helen Nelson

Konstnär


Om mig

“Lite om mig…. Som konstnär….
Vedic Art, Sacred Art – my Art…..

I 25 år har jag praktiserat målarkonsten. Acryl är det medium som passar mig bäst som material, då det kan läggas lager på lager av färger som torkar snabbare än olja, i min egen rytm och samtidigt behålla klara färger.

Mitt syfte att måla är att få in en balanse, ett space, glädje, hopp, ett djup att landa i.
Med meditation upplever jag att naturkrafter tar plats i skapelseprosessen. Det blir en dramatik som är odramatisk, och en spännande resa för mig, att sätta mig själv åt sidan när den energin tar över.
Den andligheten som naturen och hela universum har, inom och utanför oss, är min största inspirations källa. Samt tystnaden.
Intuition och närvaro med bilden kommer före tekniken i mitt fall.
När en bild/en tavla faller på plats i hjärtat, är den färdig.

Det är av vikt med balanserad konst för ett hem tycker jag, som oxå är Feng shui konsulent. Vi påverkas av allt vi ser på.

I tillägg till egna verk/tavlor/målerier/bilder så målar jag oxå energi portrett efter beställning. Där det uppstår meditation oss imellan under hela målarprosessen, för att förstå och kanalisera ner den bild som kan ge köparen mest möjlig energi spegling av sitt högre jag. Det rekomenderar jag mest av allt om man någon gång ska köpa ett måleri till sig själv.

På de flesta större målerierna har jag även lagat tryck och vykort.

De senaste 19 åren har jag varit bosatt i Norge, men är född i Sverige.
Arbetar oxå som massage terapeut och Feng shui konsulent. Passion för hus och hem ligger nära mitt hjärta, så vart i världen min man och jag hamnar så lagar vi ett Feng shui hem. Just nu bygger vi ett hus med god Feng shui vid Oslo fjorden. “

Plats:

Åros, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid.

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

3 år Gotlands konstskola, (1 år med bland teknik, 2 år skulpturlinje) VedicArt lärar utbildning. 8 års undervisning av Björn Algrim

l

Teknik:

Acryl, Vedic Art

l

Inspirationskällor:

Ceremonier, meditation, jorden och universum, mina hundar, feng shui, mitt liv, kraften i naturen, energi

l

Aktuellt:

Mitt nuvarande projekt är i slutfasen av ett stort måleri som är 5 meter långt & 1,5 meter högt. Det håller på att bli en skapelse berättelse… Från tidernas begynnelse som till sist blir en framtid. Med mkt färger, glädje och energi. Spännande o givande att få resa i tid o rom.

Kontakta Mille Mari-Helen Nelson

15 + 8 =