Therése Kyhle Björling / TKB Art

Konstnär


Om mig

På dagarna arbetar jag som Art Director. Där rör jag mig i en kreativ värld full av visuella uttryck och kommunikation inom ett givet ramverk. Övrig tid utforskar jag mitt egna kreativa universum som är gränslöst. Jag har länge samlat på gamla tidningar som jag ofta låter rama in för att de är vackra. Det blir naturligt att en så stor del av mig tar sitt avtryck i mina tavlor. De blir en brygga som binder ihop mina båda världar. Med stor passion jagar jag nästa tidning som ska hjälpa mig förverkliga nästa idé. Den här jakten är en stor del av processen, tillfredsställelsen att buda hem en specialutgåva från månlandningen 1969 och att komplettera den med en New York Times om samma händelse, den känslan… Tiden det tog att få hem dessa tidningar från USA kändes oändlig, och när de väl kom… wow.

Då rev jag sönder dem.
För det är det jag gör. Jag river sidor, ändrar och målar över, skrapar och bygger upp. Men de finns där, orden och bilderna. Jag målar alltid helt intuitivt, känslan för stunden ska föra mig framåt. Jag målar i en mix av akryl, sprayfärg, kol och bläck som tillsammans med de rivna sidorna bygger en vacker helhet.
I serien ”Moments” målar jag ögonblick som har betydelse för mig. Det kan vara personer, händelser eller en vacker annons kring en tid jag vill dela med dig. De är mina ögonblick, men kanske också dina?

I en tid där vi springer så snabbt, vill jag få er att stanna en stund.
Se vad som en gång var – fast på mitt sätt, i några av mina ögonblick.

Plats:

Södermalm, Stockholm.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

25+ år som yrkesverksam Grafisk Formgivare och Art Director med gedigen erfarenhet inom komposition, färg, form och balans.
Autodidakt inom konsten, gått flertalet kurser inom akvarell, kroki, fotografering samt författarkurs.
Workshop med konstnärinnan Lisa Rinnevuo.

l

Teknik:

Mixed media collage; akryl, kol, sprayfärg och bläck.

Inspirationskällor:

Livet.

l

Aktuellt:

Stockholms Konstsalong 2019 (jurybedömd) 30/3-7/4.
Månadens Konstnär April 2019, Ramverkstan Södermalm.
Just nu är jag aktuell med en samutställning på Kontoret Nybroviken, Birger Jarlsgatan 2, 5 tr. Öppet vardagar 9-16 juni-september.

    Contact the artist

    [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?