Ulrike Nordquist

Konstnär


Om mig

Min bakgrund är präglad av de många år som jag tillbringade i Afrika och Asien, såsom Zimbabwe, Kenya, Indien, Shanghai. Jag är född i Tyskland och bor sedan 2006 med min familj i Sverige.

Plats:

Täby.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Se fler målningar:

Utbildning:

Konstnärligt verksam på heltid sedan 2014; tiotals workshops och kurser med olika konstnärer de senaste 8 åren; 2014-2015 fast ateljéplats med kursverksamhet och mentorskap på Edsvik Konsthall Sollentuna; sedan 2016 egen ateljé i Täby.

l

Teknik:

Akryl, blandteknik, akvarell, fotografi.

Inspirationskällor:

Redan när jag bodde i Afrika fångade elefanterna mitt hjärta. Jag hade förmånen att växa upp nära nationalparker och har under många möten, både som barn och som vuxen, lärt mig att tolka elefanternas uttryck som nu på ett naturligt sätt kommer fram i min konst. För mig utstrålar en elefant kraft och stabilitet, vänskap och kärlek, lekfullhet och allvar. Den har därför kommit att bli något av mitt ledmotiv. Själv önskar jag skapa något vackert för ögat och pendlar gärna mellan det konkreta och det abstrakta.
l

Aktuellt:

 • ONLINE: titta in på www.ulrikenordquist.com, Instagram (ulrike_nordquist_art eller Facebook för aktuella händelser och pågående projekt)
 • OFFLINE: kom förbi för ett personligt möte och visning i min ateljé i Täby-Hägernäs! Boka en tid på +46-(0)73-8322100.
 • Maj-Juli 2020: titta in på den virtuella utställningen på FoKo Art to Go: https://www.arttogostore.se. Köpförfrågan: email till caroline@foko.se.
 • Höst 2020: lansering av Imaginary Art Poster Collections (www.imaginaryart.se)
 • 10/9-15/11: målningar och imaginary art poster designs på Restaurant-Café Triften, Stockholmsv. 114 i Täby (Corona anpassad mini-vernissage: 10/9 kl 16-18)
 • 26/9-11/10: Samlingsutställning på Karby Gård Täby (öppet tre helger, kl 12-16)
 • 3-4/10: Öppen Ateljé Nordquist i samband med konstrundan Konst-i-Roslagen, Sjöflygv.44 i Täby, kl 11-15 (info även: www.konstiroslagen.se)
 • 23/11- 6/12: Artportable, showroom utställning Stockholm City 
 • Update and news always on www.ulrikenordquist.com

  Contact the artist

  [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?