Yasemin Yeliz Camlibel

Konstnär


Om mig

Det hela började när jag var 2 år och upptäckte att jag hade stor nyfikenhet för målningar istället för Barbiedockor. Detta väckte mina föräldrars uppmärksamhet och de uppmuntrade mig genom att hänga stora tomma affischer i vardagsrummet så att jag kunde måla fritt och utveckla mig. Med tiden blev det bara mer intressant men konsten blev bara en hobby istället för huvudsyssla. Jag studerade allt från företagsekonomi, tyska och Orientalistikprogrammet vid Uppsala Universitet, reste jorden runt, arbetade t.o.m. på Turkiska Ambassaden i Stockholm och jobbar idag på Migrationsverket där jag dagligen möter människor från olika kulturer, vilket jag älskar mest med mitt yrke.

Efter långt uppehåll med konsten, började jag måla igen för ett år sedan och det har blivit nu en stor passion och hittade till slut min egen teknik.

Jag förbereder en utställning med målningar av starka kvinnor i världen och i historien. Det är en samling av tavlor som låter historiska röster höras i ett färgstarkt och tidlöst narrativ. Med hjälp av uttrycksfulla färger leds betraktaren genom expressiva porträtt in i dessa kvinnors kamp om jämställdhet och jämlikhet genom tiderna- fram till idag. Jag skapar i denna samling också min egen unika metod och utvecklar färgens roll på kanvasduken. Genom att låta färgen ge taktila uttryck, talar mina målningar också till fler sinnen än enbart ögat

Plats:

Älvsjö

Kontakt:

Utbildning:

Orientalistikprogrammet, Uppsala Universitet
l

Teknik:

Akryl, Akvarell, frihand

Inspirationskällor:

Mina drömmar och olika kulturer jag mött under mina backpack resor

Aktuellt:

 • Utställning, Rengarenk: 7 – 22 september 2020 Artportables showroom Åsögatan 176, Stockholm
  Extraöppet 18/9 kl. 17 – 20.00

  Contact the artist

  [dynamichidden recipient-email "CF7_get_custom_field key='artist_email'"]

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?