Vill du hitta din nya favoritkonstnär? Är du intresserad av att följa den konstnärliga processen? Eller enbart njuta av vackra bilder?

Nedan länkar vi till 10 verksamma konstnärers instagramkonton. Kom närmare och upplev en blandning mellan verk och privata bilder fotograferade av konstnärerna själva.

 

1. Ida Gudmundsson

Ida är en svensk konstnär verksam i Göteborg. Hon målar främst i oljefärg och blandar en historisk ikonmålning med samtida attribut som bland annat den neongula arbetsjackan (sedd i bild). Kontot visar utställningar, skisser och detaljer av pågående målningar.

2. Olof Grind 

Möt Olofs fotografier och följ med honom på resor till olika platser. Landskap och porträtt i vacker gestaltning, signerat med en personlig bildtext.

3. Melissa Brown

Melissa Brown är en konstnär från New Jersey. Hon lägger upp bilder på egna illustrationer och målningar och varvar med tips på konstnärskollegors utställningar och verk.

4. Chloe Wise

Chloe Wise är en konstnär från Kanada. På instagram får man följa hennes vardag som konstnär, med mycket humor och glamour.

5. Wayne Pate

Wayne Pate är en fransk konstnär verksam i Paris. På hans instagram kan man skåda hans verk.

6. Hiba Schahbaz

Hiba är en konstnär född och uppväxt i Pakistan men är i dagläget verksam i New York. Följ hennes instagram och ta del av hennes intressanta verk.

7. Laura Callaghan

Laura Callaghan är en irländsk konstnär verksam i London. Färgsprakande illustrationer med underfundiga detaljer.

8. Siri Carlen

Siri är en svensk konstnär bosatt i Stockholm. Hon blandar personliga bilder med bilder på sina olika mönster och bilder.

9. Mónica Hernández

Mónica är en konstnär verksam i New York. Hon lägger bland annat upp bilder från sin studio och visar hur hon ofta står modell för sina egna verk.

10. Malin Gabriella Nordin

Malin är en konstnär verksam i Stockholm. Tidigare har hon blivit uppmärksammad på grund av hennes målningar och kollage. Senast ställdes hennes skulpturer ut på Market Art Fair.

Elena Stonaker

Överdimensionerad textilkonst och performance. Bli inspirerad av Elena, en konstnär verksam i Los Angeles.

Polly Nor

Polly är en verksam illustratör från London. In och kika på hennes roliga och ibland obehagliga verk som visar kvinnor och deras demoner.