Påskägg, Blåkulla och mat i all ära, men passa också på att tillfredsställa din kulturälskande sida under påsk-ledigheten! Vi på Bättre Konst vill önska dig en glad påsk med ett påskägg fullt av tips på utställningar under helgen.

 

På Borregården strax utanför Borrby hittar du bland annat Bjarne Madsen Härdig och Lisbeth Mauermann ställa ut under samma tak på årets härliga påskutställning. Bjarne målar mestadels landskap från olika platser runt Lund och på Bjäre och arbetar mest med akvarell. Lisbeth målar främst med akryl, tycker om lager på lager och skapar utifrån vart hon står i livet.

 

Håkan Lindskog

Sven Lingardsz

Håkan Lindskog och Sven Lingardsz ställer ut på Konstrundan i västra Skåne tillsammans med över hundra andra konstnärer mellan den 19-22 april. Håkan ägnar sig åt akvarellmåleri och inspireras av den nordiska naturen och vatten. Sven använder sig av hartsoljefärg och målar surrealistiska bilder.

 

Mellan den 25-28 april deltar Elisabeth Lindell Noren i utställningen på Edsvik art fair i Edsvik konsthall. Elisabeth har varit aktiv inom måleriet i 10 år och målar både akryl, olja, akvarell, kolkrita och mixedmedia.

 

Jennifer Gessler är en av alla duktiga konstnärer som ställer ut på Väsby konstrunda den 4-5 maj.
Jennifer strävar efter att hennes konst ska kännas hos åskådaren och målar främst i olja, blyerts, akryl och kol.

 

På Strand Hotell i Borgholm är det under påsken en samlingsutställning där Lena Kamras ställer ut tillsammans med ett 40-tal konstnärer.
Lena har bland annat arbetat på Paradisverkstaden Öland och målar med akryl på duk och papper.

 

Margaretha P Elfstrand ställer ut på Norra Vätterns Konstrunda i Västanvik, Motala, den 4-5 maj, med sina vackra konstverk tillsammans med flera andra konstnärer. Margareta arbetar med akryl, gouache och akvarell i sin egen ateljé, och inspireras av närmiljö och natur.

 

Mellan den 1-29 april ställer Marit Stjernberg ut sina verk på Teaterhotellet i Malmö.
Det var från början Marits farfar som lärde henne att måla och idag målar hon mestadels i akryl och brinner för att testa nya tekniker.

 

Konstrundan Kristianstad ser du Mimmi Pettersson Ström ställa ut sina spännande konstverk mellan den 19-22 april. Mimmi är i grunden tecknare innan hon fastnade för målandet och har ofta fokus på kvinnan i sina konstverk.

 

Krister ”KRIB” Björklund har öppen ateljé mellan den 18-21 april. Under torsdagen kommer han att måla ägg i sin ateljé tillsammans med besökarna och resten av påskdagarna har öppen ateljé då besökarna får se honom måla tavlor. Under torsdagsmorgonen var Krister även med i P4 Västernorrlands livesändning där han satt i studion och målade ägg live + intervjuades.

 

Rochelle Rosenberg finns på Galleri Apéll i Jönköping och ställer ut sina konstverk den 12-26 april.
Att ge hopp och inspiration genom sin konst är viktigt för Rochelle och hon målar i akryl, olja och vattenfärg.

 

Långfredagen till och med annandag påsk kan du se Susanna Eylers fantastiska drakkonst i Simrishamn i hennes ateljé. Susannas verk skapas i lera och då oftast drakar men har även börjat med att dreja.

 

Den 19-22 april äger en stor samlingsutställning rum på Limhamns Folkets hus där bland annat Vicki Svedrell deltar med sin vackra akvarellkonst. Utöver målningar i akvarell så ägnar sig Vicki även åt glaskonst och känner sig inspirerad av människor och deras ansikten.

 

Jeanette Setterwall ställer ut på Galleri Alma tillsammans med tio andra konstnärer från långfredagen till annandag påsk. Jeanette målar i olja och akryl sedan 10 år tillbaka och ser sitt skapande som en nödvändighet där hon finner lugn och harmoni.

 

Annette Stocker

Birgitta Wärdal

Annette Stocker ställer ut på Konstrundan på galleri MA Stocker i Västerås den 19-21 april och även på Konstrundan Österlen First Hotel C4 i Kristianstad under hela påsken. På First Hotel ställer även konstnären Birgitta Wärdal ut med sina verk. Annette målar i akryl, olje- och blandteknik och ser målandet som sin största passion i livet. Birgitta ägnar sig åt digital konst och inspireras av gamla filmtidningar.

 

På utställningarna i Aggarp, Svedala, ställer bland annat Mariana Groparu och Anne Popescu ut sina verk under hela påsken. Mariana arbetar i akryl och vill med sina målningar hylla kvinnans kropp.
Anne målar kreativt med mycket färg i torrpastell där hon är självlärd.

 

Konstnären Anni Thorn ställer ut tavlor i varierade tekniker på bageri Grädda i Åre under påsken och några veckor framåt. Anni målar helst i akryl och ägnar sig även åt musik.

 

Peter Eugén medverkar i påskutställningen på Ekerum Konsthall på Öland med sina underbara målningar. Peter använder sig av artistnamnet Mr Nobody och målar både porträtt och naturbilder.