FAQ – Frequently Asked Questions

Kan jag komma och prata med någon på plats?

Vi älskar när ni hälsar på! Vare sig du redan är medlem eller funderar på att bli, så får du gärna komma hit på en kopp kaffe och prata vidare. Vi är på plats på kontoret alla vardagar 08:30 – 17:00, med en lunchpaus mellan 12:00 och 13:00. Vi finns på Åsögatan 176 i Stockholm. Vi ses!

Vem kan svara på mina frågor om marknadsföring, konst och vilket som är mitt nästa steg?

Våra konstkoordinatorer pratar gärna med dig om hur du kan marknadsföra ditt konstnärskap och ta nästa steg för att nå fler med din konst.

Inom vilken tid kan jag vänta mig svar på mail?

Vi jobbar aktivt med att svara på alla mail som kommer in till oss och försöker alltid svara på ditt mail inom 1-2 arbetsdagar. Har du inte mottagit något svar på ditt mail efter 2 dagar eller ärendet är akut, hänvisar vi dig till vårt växelnummer: +46 (0) 704168262

Vem kan svara på mina frågor om ekonomi?

Vår ekonomiavdelning når du på invoice@artportable.com eller linnea@artportable.com.

Jag har fått en faktura eller betalningspåminnelse som jag inte förstår eller inte tycker stämmer!

Vår ekonomiavdelning hjälper dig gärna om du mailar dem på invoice@artportable.com eller linnea@artportable.com. Om ärendet är akut så är du välkommen att ringa vårt växelnummer: +46 (0) 704168262.

Jag vill avboka, hur gör jag?

För att avsluta ditt medlemsskap vänligen skicka ett mail med informationen till agreement@artportable.com

Hur kan jag synas mer på Instagram?

Genom att tagga @artportableofficial i dina egna inlägg på Instagram kommer vi kunna dela vidare ditt inlägg på vår story. På så vis kommer ditt inlägg även bli sedd för våra följare och för en större publik. Om du inte har använt Instagram förut, så kan du lära dig mer om hur det fungerar här: https://www.youtube.com/watch?v=k2q6FQM8670

När kommer mitt inlägg upp på Artportables Facebook?

Ditt personliga Facebook-inlägg publiceras vanligtvis cirka en vecka efter att porfolion släppts på hemsidan. Du blir informerad om exakt datum och tid via mail.

Vem kan svara på mina frågor om annonsering?

Din konstkoordinator pratar gärna med dig om möjligheterna med annonsering i Aftonbladet, Svenska Dagbladet eller på Sociala Medier!

Hur gör jag om jag vill synas i Aftonbladet eller Svenska Dagbladet?

För att vara med i en annons hör du av dig till din konstkoordinator som sedan bokar in dig.

Vem kan svara på mina frågor om artiklar?

Om du är nyfiken på eller vill boka in dig för en artikel är du välkommen att kontakta din konstkoordinator. Om du har frågor om en artikel som skrivs just nu eller som redan publicerats är det lättast att du direktkontaktar den journalist som arbetat med artikeln i fråga.

Hur gör jag om jag vill vara med i en av era artiklar?

För att vara med i en artikel hör du av dig till din konstkoordinator. Därefter bokas en tid för intervju in med vår journalist, som sedan skriver en personlig artikel om dig och ditt konstnärskap. Artikeln publiceras på Artportable.com samt på vår Facebook-sida.

Hur loggar jag in på Artportable.com?

Du har ingen egen inloggning på Artportable.com. Önskar du göra ändringar på din portfolio ber vi dig maila update@artportable.com, för andra frågor kan du vända dig till din konstkoordinator.

Det är något fel med upload-verktyget!

Om du har problem med att ladda upp ditt material via vårt uppladdningssystem kan du istället maila över materialet direkt till upload@artportable.com

Vem kan svara på mina frågor om en utställning?

För frågor om din utställning i vårt showroom eller fönster på Åsögatan, kontakta Cecilia på cecilia@artportable.com. För frågor om en grupputställning eller andra specialevenemang, kontakta din konstkoordinator eller den kontaktperson som angetts i utskick om det specifika evenemanget.

Hjälper ni mig skicka mina konstverk?

Om du inte har möjlighet att själv komma till oss med dina konstverk inför en utställning så kan vi ordna med frakt. Du står då själv för fraktkostnaden.

Vad innebär det att ställa ut i ert showroom?

I Artportables showroom på Södermalm finns möjligheten att ställa ut dina verk. Du kan antingen välja att ha en utställning i vårt showroom eller att hänga dina verk i våra fönster som vetter mot gatan. Utställningen pågår i 1 eller 2 veckors tid och om du vill hålla vernissage eller finnisage under perioden pratar vi gärna om det!

Kan jag ändra layouten i min portfolio?

Av estetiska och tekniska skäl vill vi att alla portfolios följer samma grafiska design. Om du vill ändra i text eller vilka bilder som visas var kan vi dock ordna det.

Hur gör jag för att synas på startsidan?

Vi rekommenderar att du bokar in dig som ”Månadens konstnär”, vilket innebär att din portfolio kommer ligga under kategorin ”Monthly Pick” på startsidan. Kontakta din koordinator för mer information om tjänsten.

Hur hittar jag min portfolio på hemsidan?

Din portfolio går att hitta under flertalet kategorier baserat på motiv och teknik. Du kan också söka på ditt egna namn längst upp på hemsidan för att komma till den direkt.

Kan mina kontaktuppgifter stå med i portfolion?

Vi skriver vanligtvis inte ut dina kontaktuppgifter utan låter besökare nå dig via ett formulär. Detta är för att skydda dig mot automatiska botar som upptäcker din email och börjar skicka spam. Om du ändå vill att dina kontaktuppgifter skrivs ut så ordnar vi det.

Får jag bestämma omslagsbild och/eller tumnagel för min portfolio?

Du får gärna skicka in önskemål på hur din portfolio ska utformas. För att göra detta skickar du ett mail till update@artportable.com

Bilderna i min portfolio är beskurna vid kanten, varför då?

Alla portfolios följer samma grafiska design och därför behöver vissa delar av bilden ibland kapas vid förhandsvisningen. När du klickar på respektive bild så visas helheten.

Varför redigeras mina bilder innan de laddas upp?

När en portfolio designas vill vi att den ska bli så professionell som möjligt. Därför krävs det ibland en viss redigering på det material vi får in. Redigeringsprocessen består främst av ljussättning och beskärning.

Vilka storlekar och filformat behöver bilderna jag skickar in ha?

Vi rekommenderar att bilderna är minst 1000px på bredden eller höjden. Filformatet kan vi ändra när vi redigerar, men vi blir glada om du skickar bilderna som .JPG.

Hur fotar jag mina verk bäst?

Det bästa sättet att ta en bild på sitt konstverk är att befinna sig i ett ljust rum och placera verket mot en vit eller enfärgad vägg. Försök att inte ta bilden för långt ifrån verket samt att reducera bort så mycket du kan av saker i bakgrunden. Du kan ta kort både med en mobiltelefon eller en vanlig digitalkamera.

Hur många bilder kan jag ha i min portfolio?

Du kan inte ha mer än 20 bilder i din Portfolio Premium eller mer än 10 bilder i din Portfolio. Däremot kan du välja att byta ut bilder och lägga in nya under ditt medlemskap.

Hur ofta kan jag uppdatera min portfolio?

Vi rekommenderar att du uppdaterar din portfolio 1-2 gånger om året. När det är dags mailar du dina ändringar till update@artportable.com.

Hur gör jag för att uppdatera, lägga till eller ändra i min portfolio?

Om du önskar att uppdatera din portfolio skickar du ett mail med nya bilder och text till update@artportable.com. Vill du byta ut bilder i din portfolio? Meddela vilka av de existerande bilderna du skulle vilja byta ut.

Hur lång tid tar det för min portfolio att bli klar?

Det tar cirka 2 arbetsdagar för din portfolio att bli klar ifrån materialet är mottaget hos oss.

Vem designar min portfolio?

Vår portfolio manager Cecilia designar din portfolio samt uppdaterar den efter önskemål. Du når henne på update@artportable.com

Vem kan svara på mina frågor om portfolio?

Vår Portfolio Manager Cecilia når du på cecilia@artportable.com.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

För att avsluta ditt medlemskap hör du av dig till din konstkoordinator som kommer vägleda dig genom processen.

Hur förnyar jag mitt medlemskap?

För att förnya ditt medlemskap är du varmt välkommen att kontakta din konstkoordinator.

Betyder mitt medlemskap att min konst kommer bli såld?

Medlemskapet på Artportable innebär en möjlighet att nå ut och väcka intresse hos både konstälskare, andra konstnärer och konstköpare. Många konstnärer har som målsättning att sälja konstverk, andra fokuserar på att nå ut med ett budskap eller att göra sig ett namn i relevanta kretsar. Eftersom både mål- och förutsättningar ser så olika ut för olika medlemmar fokuserar vi inte specifikt på att få konstverk sålda. Det är därför vi inte heller tar provision på eventuella försäljningar. Däremot vet vi att många konstnärer har märkt av ett tydligt uppsving i försäljning i och med deras medlemskap, och det tycker vi är väldigt roligt!

Vad kan jag förvänta mig att få ut av mitt medlemskap?

När du blir medlem får du en portfolio på vår hemsida samt spridning genom ett inlägg på vår Facebooksida som har nästan 27 000 följare. Utöver möjligheten att bli hittad av besökare kan du använda portfolion som en personlig hemsida eller digitalt visitkort när du har kontakt med intresserade personer och med enkelhet vill visa vad du gör.

Du får en personlig konstkoordinator hos oss och vi delar gärna dina inlägg på Instagram till vår story. Du blir del av ett stort konstnärscommunity som nätverkar och hjälps åt i till exempel vår Facebookgrupp Artportable Members och får ta del i webinars, evenemang och annat som vi löpande arrangerar.

Sedan är du förstås alltid välkommen att boka in en artikel, utställning, annons eller något annat som hjälper att marknadsföra dig och ditt konstnärskap. Om du har fler frågor om ditt medlemskap eller vad det kan betyda för dig så är du varmt välkommen att kontakta någon av våra konstkoordinatorer.