Som konstkoordinator på Bättre Konst siktar Michaela på att vara den första som kreatörerna ringer när nya karriärsmöjligheter uppstår. Hon kommer agera som ett kontinuerligt stöd åt ett hundratal konstnärer i deras strategiska beslut. 

Michaelas karriär inom konsten har tagit henne från Leksand till Mumbai. Nu rekryteras hon till Bättre Konst som konstkoordinator, med ansvar att marknadsföra kreatörer inför Sveriges största konstpublik.

– Med Bättre Konsts räckvidd ges jag möjligheten att komma i kontakt med konstnärer och gallerier över hela Skandinavien. Jag slås verkligen av hur mycket talang det finns där ute. Jag drivs av känslan av att de här begåvade kreatörerna måste nå ut!

Michaela känner både frustration och glädje i samtalen med kreatörerna.

– Det kan vara frustrerande att se inspirerande skapare som inte når ut. Då är det tacksamt att jobba med Bättre Konsts breda publik och resurser, vilket möjliggör konsten att äntligen nå ut.

Michaelas erfarenheter ger henne en viktig roll i plattformens fortsatta tillväxt.

– Jag har lärt mig oerhört mycket under åren som konstnär och egenföretagare, något jag tar med mig till redaktionen på Bättre Konst. Jag har navigerat mellan det kreativa och det strategiska. Det är inte alltid lätt innan man hittar verktygen.

Under flera år har Michaela drivit designhuset Desi House. Hon har också arbetat med att sammanföra svenska designers med indiska leverantörer. Hon har varit särskilt nöjd med arbeta fram egna designidéer.

– En produkt var baserad på fönstren i Hawa Mahal-palatset. Den blev väldigt populär på den europeiska marknaden, och ännu mer på den indiska! 

Mattan baserad på Hawa Mahal-Palatsen

Karriären började med kvällskurser i silverhantverk på ABF.

– Jag tänkte aldrig att det skulle ta mig hela vägen till Indien. De kontaktnät jag knutit på vägen har varit ovärdeliga, allt från de på den Svenska designscenen till de Indiska modehusen.

På Konstfack tog Michaela sin Bachelor of Fine Art. Detta följdes av ett designuppdrag åt Hewlett Packard. 

Utställningshallen i Konstfack. Foto: Åke E:son Lindman

Michaela är tydlig med att hon känner sig långt ifrån färdig.

– Det kan låta som mycket, men jag känner fortfarande att det finns hur mycket som helst kvar att göra. Nu vill jag hjälpa andra!